ZOMERsmaak bundelt de voorliefde van Bert Dhondt en Sander Bautmans voor lekker en lokaal eten.

Als bezieler van het oudste voedselbos van België leeft, speelt en experimenteert Bert Dhondt al meer dan 25 jaar met de hulp van een heleboel vrijwilligers in zijn "educatieve ontmoetingsplek voor permacultuur in de praktijk". Zijn botanische kennis van deze plek is dan ook ongeëvenaard.

Sander Bautmans zegde jaren geleden zijn corporate carrière vaarwel om zich om te scholen tot chef-kok. Na een tijdje achter het fornuis te hebben gestaan bij Café Du Parc in Oostende smijt hij zich nu met Shift Catering volop op dit smaakvolle project. Verwacht je aan verrassende culinaire combinaties met een brutalistische hoek af.

Two men in different settings; one outdoors wearing a jacket, the other indoors wearing a cap and casual shirt.

Waarom ZOMERsmaak?

Toegegeven, we hadden dit pop-uprestaurant evengoed BODEMsmaak kunnen noemen. Na meer dan 25 jaar inzet voor bodemherstel is in het voedselbos van Nokere een unieke biotoop ontstaan, rijk aan biodiversiteit én smaak. De meer dan 650 soorten fruit, kruiden en groenten die er groeien, barsten van karakter. In onze keuken laten we die smaken spreken — soms eens puur dan no-nonsense — om je te inspireren, te verrassen en zelf aan te zetten tot actie. Want hoe meer voedselbossen, hoe beter!

Onze partners

Het Voedselbos

Waregemsestraat 29,
9771 Kruisem

Data

vrijdag 15 augustus - 11u tot 14u
vrijdag 15 augustus - 18u tot 21u
zaterdag 16 augustus - 11u tot 14u
zaterdag 16 augustus - 18u tot 21u

Contacteer

Laurens Van Dessel
laurens@dosis.me
+32 468 32 25 68